Výrobcovia potravín a nápojov čelia množstvu výziev, aby dodali produkty, ktoré nielen dobre chutia a sú bezpečné, ale spĺňajú aj výživové tvrdenia a sú trvanlivé na pultoch. Stabilita týchto produktov je nevyhnutná, pretože zabezpečuje, že si zachovajú svoje zamýšľané vlastnosti a príťažlivosť počas celej doby skladovateľnosti. Udržiavanie rovnomernej a konzistentnej zmesi je kľúčové, pretože akákoľvek odchýlka môže ovplyvniť textúru, chuť a chuť konečného produktu.
Uprednostňovanie stabilizácie koloidných systémov v potravinách a nápojoch je nevyhnutné na zachovanie integrity týchto produktov v priebehu času, čím sa zaručí pozitívna skúsenosť spotrebiteľov. Pokroky v skladovateľnosti sa dosahujú formuláciou stabilných emulzií, zabránením separácie v mliečnych výrobkoch, zachovaním čírosti v nápojoch, stabilitou peny v pivách a krémoch a znížením sedimentácie v produktoch, ako je čokoládové mlieko a pomaranč. šťava.
Tradičné metódy na meranie „stability“, vrátane vizuálneho pozorovania, reologického testovania a odstreďovania, môžu byť únavné a nepresné, niekedy dokonca pozmeniť vzorku spôsobom, ktorý neodráža jej skutočné konečné použitie. Technológia TURBISCAN ponúka rýchle, objektívne a kvantifikovateľné poznatky o stabilite potravín a nápojov.
Témy
Serife Kormaz, TURBISCAN Application Engineer – Microtrac Formulaction
Jazyk : Anglicky