Search

Nedávny vývoj hlavných trendov v oblasti nápojov

Chuť a preferencie spotrebiteľov v súvislosti s nápojmi sa vyvíjajú smerom k väčšiemu dôrazu na zdravie, čím sa menia dodávateľské reťazce nápojov. Pozoruje sa rastúca afinita k nižšiemu obsahu alkoholu, prírodným zložkám, nápojom bez cukru alebo bohatým na vitamíny. Spotrebitelia hľadajú aromatické alternatívy, ako je nealkoholické pivo, ovocné nápoje, proteínové kokteily a nealkoholické nápoje. Pri zohľadnení všetkých týchto požiadaviek zostávajú v nápojovom priemysle vysoké výzvy v oblasti formulácie.

Nápojové spoločnosti preto musia spĺňať potreby rozvíjajúceho sa spotrebiteľského priemyslu a rýchlo sa prispôsobiť spotrebiteľským návykom a zlepšovať homogenitu a kvalitu nápojov s vysokým dopytom. Nápojové spoločnosti sú preto nútené hodnotiť a inovovať svoj proces od plnenia do fliaš až po spotrebiteľa.

Analýza veľkosti častíc - Prehľad produktov


Microtrac ponúka produkty pre všetky technológie analýzy veľkosti častíc.

Riešenie stability nápojov meraním tvorby krúžkov

Microtrac poskytuje riešenia a produkty, ktoré môžu pomôcť spoločnostiam dosiahnuť najvyššiu kvalitu. Konkrétne rad Turbiscan ponúka riešenia na vývoj, optimalizáciu a kontrolu stability, homogenity a trvanlivosti nápojov.

Jedným z nich je hodnotenie zdravších alternatív zavažovacích prostriedkov na stabilizáciu nápojových emulzií. Hotové nápoje, ako sú ovocné šťavy, sa vyrábajú zriedením koncentrovaných nápojových emulzií s váhovými činidlami, ako je brómovaný rastlinný olej (BVO), čo vedie k veľmi nestabilným riedeniam.

Odstránením klasických váhových činidiel sa výrobcovia snažia zastaviť proces zhoršovania nestabilných riedení, ktoré vytvárajú prstenec okolo hrdla nápojového obalu, známy aj ako krémovanie. Proces tvorby prstenca je silným indikátorom stability emulzie nápoja. Microtrac navrhuje metódu na posúdenie účinnosti nového prírodného zavažovacieho činidla a nájdenie optimálnej koncentrácie, ktorá oneskorí poškodenie a tvorbu kruhu, čím sa zlepší kinetika tvorby kruhu.

V tomto článku sme sa zamerali na rastlinný olej a štúdie tohto zdravšieho zavažovacieho prostriedku, ktorých výsledkom bola aj konečná veľkosť prstenca porovnateľná s aktuálne používaným zavažovacím prostriedkom BVO, čo z neho robí účinnú a vhodnú alternatívu. Tieto výsledky meraní pomocou technológie Turbiscan SMLS poskytujú riešenie na stabilizáciu nápojov. Metóda navrhnutá spoločnosťou Microtrac pomáha skrátiť čas potrebný na vyhodnotenie skladovateľnosti a javov o mesiace (až 1000-krát rýchlejšie ako štandardné metódy).

Využitie neinvazívnej technológie na hodnotenie trvanlivosti nápojov

PMicrotrac sa zaoberá aj presným stanovením trvanlivosti, konkrétne v rámci prosperujúceho trhu nápojov s infúziou THC. Trvanlivosť týchto nápojov podlieha destabilizácii oleja, čo následne ovplyvňuje účinnosť starnutia nápojov s infúziou THC. Metóda TURBISCAN sa použila na dlhodobé sledovanie stability nápojov s infúziou THC.

V konečnom dôsledku tieto štúdie hodnotili kinetiku objemových frakcií a kvantifikovali destabilizáciu nápojov s infúziou THC, čím poskytli dôkaz o vysokej stabilite vzoriek pri rôznych súboroch teplôt a koncentrácií. Táto inovatívna metóda rozširuje možnosti štúdia nápojov s infúziou THC a odstraňuje chyby alebo nezrovnalosti v tradičných invazívnych postupoch merania.

Optimalizácia procesu čírenia vína, nealkoholických nápojov a piva

Čistenie nápojov ako víno a pivo je tiež kľúčové pre zabezpečenie kvalitnej výroby. V spolupráci s Francúzskym inštitútom pre výskum vína sme vykonali porovnávacie hodnotenie účinnosti dvoch rastlinných bielkovín používaných na čírenie červeného vína. Tieto činidlá sú nevyhnutné na podporu sedimentácie častíc a zníženie počtu filtračných cyklov potrebných na dosiahnutie požadovaného jasu a stability vína. Štúdia našla optimálnu rastlinnú bielkovinu a koncentráciu na čírenie vína pomocou technológie TURBISCAN, ktorá umožňuje kvantifikáciu rýchlosti migrácie a určenie výšky vrstvy sedimentu. Aj keď mlieko a rastlinné mlieko nie sú témou tohto článku, je dôležité poznamenať, že výskum nápojov má rôzne aplikácie v tomto odvetví a jeho mnohých nápojoch.

Toto neinvazívne hodnotenie účinnosti bielkovín pri čírení vína je prísľubom pre výrobcov vysokokvalitného vína, pričom ukazuje, že stredne koncentrovaný číriaci prostriedok iniciuje sedimentáciu skôr a hrúbka vrstvy sedimentu je porovnateľná s hrúbkou prostriedku s vysokou koncentráciou.

Čo sa týka nealkoholických nápojov, TURBISCAN pracuje s koncentrovanými aj zriedenými vzorkami. Jedným z hlavných problémov pri príprave nealkoholických nápojov sú „stabilizátory“ dostupné pre potravinárske nápoje. Dva primárne stabilizátory, vrátane arabskej gumy, sú prírodné, a preto zloženie závisí od kvality zberu a počasia. Ako inovácia postupuje, zvažujú sa alternatívy, aj keď tieto ešte musia spĺňať účinnosť žuvačky. Pracujeme na riešení týchto výziev pomocou pokročilých technológií a výskumných metód.

Zlepšenia čírenia nápojov sa neobmedzujú len na víno a nealkoholické nápoje. Pomocou technológie TURBISCAN sme uskutočnili experimenty na porovnanie účinkov teploty na rýchlosť čírenia mladiny, ktorá je kľúčová v procese výroby piva. Teplo umožňuje koaguláciu nečistôt na sladine, sladkej tekutine zo sladu. Experimenty podporili paralelný vzťah medzi zvýšenou teplotou a zvýšenou rýchlosťou čírenia, čo je dôležitý krok pri určovaní rýchlosti tvorby sedimentu v pive.

Kontaktujte nás pre bezplatnú konzultáciu

Charakterizácia častíc - Kontaktujte nás!

Voľba, či použiť jednoduché riešenie ako je sitovania alebo investovať do laserovej difrakcie alebo dynamické analýzy obrazu, bude nakoniec závisieť od objemu testovanie, dostupném rozpočtu financií, personálnom zaistení a na všetkých konkrétnych medzinárodných štandardoch alebo požiadavkách zákazníka.

Prečo nekontaktovať Microtrac o bezplatnú konzultáciu a zistiť, ktoré riešenie prinesie požadovaný výsledok a návratnosť investícií?